IF ÖKA
Idrottsföreningen Örnsköldsviks kommunanställda
Sportfiskekväll, Själevads fritidsgård
onsdag 27 november 2013 kl 18:00

IF ÖKA:s sportfiskesektion bjöd in till sportfiskekväll på Själevads fritidsgård den 27/11. Sune Westberg, Domsjö, fiskeentusiast, berättade och visade bilder från sina fiskeresor till Island, Grönland och Kolahalvön. Sune berättade på ett målande sätt från ett fantastiskt fiske efter både öring och röding på dessa tre ställen.

Fisket på Island bedrevs främst i två älvar, Laxá och Litlaá, samt i en sjö som heter Hraunsvatn. På Grönland fiskade Sune i tre älvar, Erfalik, Savssanguit och Napiassat, samtliga belägna en bra bit söder om byn Sisimiut på Grönlands ostkust. Från Kolahalvön i Ryssland fick vi lyssna till fiskeberättelser från tre älvar, Kharlovka, Eastern Litza och Pina. Vi fick även se en otroligt vacker natur, framförallt från Grönland och Island.

Ett 45-tal personer var på plats som även bjöds på fika och lotteriförsäljning. På bildvisningen deltog även SFK Storfiskarnas ungdomsverksamhet och efter mötet visade de sin klubblokal i fritidsgården för intresserade ÖKA-deltagare.

Som avslutning på kvällen informerades det om den nybildade sportfiske-sektionen inom ÖKA. Olika tankar och ideer kring vad vi skulle kunna göra framöver lyftes. Några exempel var att prova på olika fisken som strömmingspilkning i hamnen, pimpling efter lake, åka på fiskeutflykter till olika vatten i kommunen, genomföra kurser i t.ex. flugfiske och flugbindning.

Information om Sportfiskesektionens kommande aktiviteter kan du hitta på IF ÖKA:s hemsida. Vi letar också kontaktpersoner för olika avdelningar och enheter som kan hjälpa till och sprida information om kommande aktiviteter samt samla ihop tankar och ideer.

Du som är intresserad av att delta i sportfiskeverksamheten, maila ditt intresse till nedanstående personer så gör vi en maillista.
Claes Ödmark Hamn o logistik, claes.odmark@ovikshamn.se, 070- 325 52 33 Arne Ögren Kultur- och fritid, arne.ogren@ornskoldsvik.se, 070- 522 09 43

/IF ÖKA, Sportfiskesektionen

IF ÖKA, Örnsköldsviks kommun, 891 88 Örnsköldsvik
e-post:ifoka@ifoka.nu